0613602181 info@nijewij.nl

Darmtherapie

Darmtherapie

Darmen zijn echt fantastisch. Poep is ook geweldig.

Denk er eens over na. Alles wat je eet, alles wat je van buitenaf in je lijf brengt gaat onder andere via je darmen weer naar buiten.

In je darmen wordt eten verwerkt tot poep en bijna alles wat er in dat eten zit aan voedingsstoffen wordt opgenomen, aan het bloed afgegeven en vervolgens door cellen gebruikt in biochemische processen. Als het allemaal goed functioneert tenminste.

En in je darmen zit ook nog eens een groot deel van je weerstand. In je darmen leeft een volledige dierentuin die ervoor zorgt dat je niet constant ziek wordt. Het is dus heel belangrijk om een beetje lief te zijn voor die beestjes! 

Wist je trouwens dat je een blauwdruk van die beestjes al mee krijgt bij je geboorte? Het is een vies gebeuren dat bevallen, maar al die viezigheid heeft dus wel functie. Want als baby kreeg jij via het geboortekanaal en de vagina van je moeder alvast de eerste collectie beestjes voor jouw eigen unieke dierentuin. Daarna kreeg je via borstvoeding nog meer beestjes mee. Dus als je geboren bent met een keizersnee en flesvoeding kreeg sta je gelijk 2-0 achter…helaas maar een bewezen feit.

Soms zit er in die dierentuin ook nog een of meerdere beestjes die je liever niet wilt. Eigenlijk hebben we allemaal wel wat beestjes op en in ons die we eigenlijk niet willen, maar meestal houden de goede beestjes de slechteriken wel onder controle. Maar als dat niet gebeurt kun je behoorlijk last krijgen van je buik.

Je hebt misschien wel eens gehoord van ‘leaky gut’ oftewel lekkende darm. Heb je dan een soort tuinslang in je buik met allemaal gaatjes erin en lekt er poep uit???

Gelukkig niet. Een leaky gut betekent dat je darmen gewoon té doorlaatbaar zijn. Dan komen er half verteerde stofjes in je bloed waar je immuunsysteem op gaat reageren, die ziet die half verteerde voedingsstoffen namelijk als indringers. Dat kan behoorlijk wat gevolgen hebben voor je gezondheid!

Die beestjes in je darm zitten over het algemeen prima op hun plekje. Maar als hun plekje opeens niet zo fijn meer is, kunnen ze besluiten om het eens hogerop te zoeken. Dat noemen we SIBO, Small Intestinal Bacterial Overgrowth. Betekent dat de beestjes uit de darm aan het verhuizen zijn. En dat jij na het eten loopt te borrelen, boeren en burpen.

Dit zijn maar twee voorbeelden, er zijn heel veel maag-darm problemen. Variërend van boeren tot winderigheid, van borrelen tot kramp, van diarree tot verstopping.

Als jij problemen met je buik hebt kan dat heel veel verschillende oorzaken hebben.

Dat is al bijna een complete puzzel in de grote lichaamspuzzel. Om die puzzel te kunnen maken wil ik alles van jouw ontlasting weten. In mijn vragenlijst wil ik weten hoe vaak je poept, hoe het eruit ziet, hoe het ruikt etc. En soms wil ik ook je ontlasting laten onderzoeken, dat doe ik via een gespecialiseerd lab en aan de hand van die uitslag kan ik ontdekken wat er in jouw buik aan de hand is.

Ik begrijp dat het soms een gênant onderwerp is maar het is een van de meest belangrijke aspecten in je gezondheid!

Als we je darmen herstellen en je beestjes blij en tevreden zijn, gaat het met jou vaak ook een heel stuk beter!

Wil je meer weten over darmtherapie: http://www.darmspecialist.com

Hier vind je alle informatie over het prikkelbare darm syndroom (PDS) en chronische darmaandoeningen zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met mij op

Nije Wij
Lemsterweg 30A
8313 RC Rutten
E: info@nijewij.nl

M: +31 613602181

KvK: 70459533