0613602181 info@nijewij.nl

December, een afsluiting met een succesverhaal

Gepubliceerd door: Roelie Koopman

December…
De maand van kou en donker buiten en warmte en licht binnen.
De maand van naar binnen keren naar die warmte en dat licht, reflecteren en rust om straks fris en nieuw weer naar buiten te komen.
Net zoals de natuur dat doet.

Voor mij persoonlijk was het een bijzonder jaar. Eindelijk de moed gevonden om de praktijk te starten en met succes. Om het jaar mooi af te sluiten wil ik graag, met toestemming van de cliënte, een succesverhaal delen. Dit ook om duidelijk te maken wat ik precies doe, als orthomoleculair epigenetisch therapeut.

Enkele maanden geleden kwam ze bij me binnen, een jonge vrouw van 19. In de lente van haar leven qua jaren, maar fysiek en mentaal al in de herfst. Ze keek me aan met glazige ogen, ze was fysiek wel aanwezig maar de vermoeidheid straalde uit haar lichaam en mentaal was ze er gewoon niet. Ik had niet het idee dat ook maar iets van wat ik zei binnen kwam, ze hoorde me wel maar kon niet luisteren.
Als kind was er eigenlijk vrij weinig met haar aan de hand, wel had ze al op jonge leeftijd een hormonaal probleem wat ik vrij bijzonder vond. Ook had ze ooit de diagnose gekregen met wat letters uit het alfabet. Maar de klachten die ze nu had, die waren ontstaan nadat ze de HPV vaccinatie had gekregen.
Hoofdpijn, extreme vermoeidheid, uitval van ledematen, moeite met concentreren, gewrichtspijnen…een kleine greep uit haar klachten. Huisarts en andere artsen zeiden dat het geen verband hield met de vaccinatie en stuurden haar via het kastje en de muur naar de apotheek waar ze elke twee weken een tas vol met B12 spuiten kon ophalen, want dat was het enige wat de artsen konden vinden: een B12 tekort. Dus dan maar inspuiten en aanvullen in plaats van af te vragen wáárom er een B12 tekort was?

Voor mij was het beeld wel snel duidelijk. Niet alleen het virus in de vaccinatie zorgde voor de problemen (vooral het immuunsysteem was daar erg druk mee) maar het aanwezige aluminiumhydroxide zorgde voor problemen in het neurologische gebied. Aluminium stapelt heerlijk in zenuwweefsel en zorgt voor uitval, pijn, tintelingen en blokkeert biochemische processen, vooral in de hersenen. In die hersenen ging het toch al niet lekker, gezien de gedragsdiagnose en problemen met de aansturing van de geslachtshormonen.
Daarnaast was er sprake van een insuline resistentie…te verklaren uit het voedingspatroon en de stress van het lichaam. Hier zat ook weer een link met de hormonale problemen.
Al met al een behoorlijke biochemische puzzel! Maar juist die persoonlijke unieke biochemie is ook de verklaring waarom zij wel problemen kreeg met deze vaccinatie en haar zus niet!
Tijd dus om de hersenen te vertroetelen!

We begonnen met stap 1. De stap die voor al mijn cliënten hetzelfde is: voeding. De basis. Want je kunt er voor honderden euro’s suppletie in stoppen, als de maaltijden vervolgens prut zijn helpt het niet!
En wat fijn dat ze zo enthousiast aan de slag ging, al mijn adviezen volgde ze op en ze ging eten volgens de principes van oervoeding. Van wel acht eetmomenten per dag ging ze terug naar drie gezonde maaltijden, granen en zuivel (tijdelijk) eruit vanwege de ontstekingsbevorderende eigenschappen en morfineachtige werking in de hersenen. Om haar tekorten aan te vullen en zo de biochemie een handje te helpen adviseerde ik een goede multivitamine aangevuld met heel veel visolie en een B12 complex wat smelt onder de tong. Dit voor een goede, snelle en directe opname in het bloed. En een goed eiwitpoeder, zodat het lichaam ook de bouwsteentjes krijgt om zichzelf weer in elkaar te knutselen.
En nu, een half jaar later en een paar consulten verder stapte er onlangs een mooie, frisse, heldere twintigjarige bij me binnen.
De neurologische klachten zijn bijna verdwenen. Veel minder gewrichts- en spierpijn, de ledematen vallen niet meer uit, ze kan weer goed slapen, ze heeft weer energie en heel belangrijk: ze is er weer. Geen glazige ogen, maar een geaard en sterk persoon waarvan het brein weer functioneert en niet in een soort noodloop zit. Tijdens ons gesprek zit ze niet meer te gapen maar zit ze te glimlachen.
Natuurlijk zijn we nog niet klaar, de effecten van de vaccinatie zijn nog aanwezig, het aluminium zit er nog en hormonaal kunnen we ook nog wel wat aanpakken.
Maar wat een verschil kan er gemaakt worden met een voedingspatroon en suppletie die bij je past. Het is maatwerk, geen een van mijn cliënten krijgt exact hetzelfde advies, zeker niet wat suppletie betreft en het is soms enorm puzzelen en soms ook gewoon een kwestie van uitproberen.

Maar ik hou van het gepuzzel. Ik word enorm blij als mijn cliënten zich beter voelen. Als ik ze een stukje kwaliteit van leven kan terug geven. Als bepaalde klachten die hen beperken in hun leven kan verminderen of zelfs wegnemen. Als ik ze het gevoel kan geven dat ze gehoord worden en ze serieus neem.
Ik hoop volgend jaar mijn werk te mogen voortzetten. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, dat zal ik ook nooit zijn. De biochemie van het menselijk lichaam is zo complex, de inzichten veranderen dagelijks en dan is er ook nog voor iedereen een eigen persoonlijke, unieke biochemie.
Maar ik hou ontzettend van deze prachtige puzzel.

Ik wens eenieder heerlijke en gezonde feestdagen. Ik keer nu ook even naar binnen, ga even reflecteren en uitrusten. Daarom is de praktijk gesloten van 24 december t/m 6 januari.

 

Roelie Koopman

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut