0613602181 info@nijewij.nl

Onderzoeken

Onderzoeken

Iedereen heeft een eigen unieke biochemie, een eigen unieke wijze waarop de ingewikkelde processen op celniveau in het lichaam plaatsvinden. Om die processen in kaart te brengen maak ik gebruik van een aantal onderzoeken.

Bloedonderzoek:
Bloed is het ultieme transportmiddel van ons lichaam. Het vervoert allerlei stoffen zoals rode en witte bloedcellen, zuurstof en koolstofdioxide, vitaminen en mineralen en lichaamseigen stoffen zoals hormonen.

Bloed komt overal en moet daarom vrij constant zijn van samenstelling.

Door te meten hoeveel de waarde van bepaalde vitaminen en mineralen is kun je bepalen of er een tekort of juist een teveel van een bepaalde stof is.

Afwijkingen kunnen duiden op een opname stoornis, maar er kan ook iets mis zijn op celniveau.

Bepaalde klachten kunnen het gevolg van zijn een afwijkingen van een bepaalde vitamine of mineraal, denk aan kuitkramp door bijvoorbeeld een magnesium tekort.

Ook kun je in bloed bepaalde waarden meten die iets zeggen over de werking van je organen. Het gaat dan vaak om hormonen of enzymen. Door bijvoorbeeld het schildklierhormoon te meten krijg je informatie over de werking van de schildklier.

Het bloed wordt onderzocht in een particulier laboratorium in Nederland. Afname kan op een van de landelijke prikpunten. Ook bloedafname via de huisarts is een mogelijkheid.

Ontlastingsonderzoek:
Dat wat je darmen verlaat vertelt niet alleen veel over wat je hebt gegeten, maar ook over de toestand in de darmen.

Middels ontlastingsonderzoek wordt bepaald hoe het met de vertering is gesteld, hoe de samenstelling van de darmflora is, of er ontstekingen zijn en of er bepaalde ziekteverwekkers aanwezig zijn. Denk aan een schimmel, ziekmakende bacterie of parasiet.

Ook kan er getest worden op glutensensitiviteit.

Afname doe je gewoon thuis op je eigen wc. Je krijgt van mij een complete afnameset met opvangmateriaal en een retourenvelop. Je vangt een beetje ontlasting op en doet dit in het speciale buisje en vervolgens stuur je dit in de retourenvelop op naar het laboratorium. De uitslag duurt gemiddeld twee weken.

DNA onderzoek:
Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. Elke cel heeft een celkern en daarin ligt ons DNA opgeslagen.

Beschouw je DNA als een heel dik boek met jouw naam erop. Het boek is verdeeld in 46 hoofdstukken, dit zijn je chromosomen. En ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal bladzijden, dit zijn je genen.

Op iedere bladzijde staat een recept voor een onderdeeltje van jou.

In het hoofdstuk ‘Huid en Haar’ staat ergens op een bladzijde het recept van jouw haarkleur.

In het hoofdstuk ‘Hormonen’ staat ergens op een bladzijde het recept voor jouw oestrogeen.

Maar wat gebeurt er als je een recept heel vaak kopieert? Steeds weer het boek open, kopietje maken, boek weer dicht? De rug gaat stuk, de bladzijden vergelen en scheuren en uiteindelijk is het boek stuk. Het recept kan niet meer goed gekopieerd worden en de onderdelen worden niet meer goed gemaakt. Lichamelijke en geestelijke klachten en uiteindelijk ziekte is het gevolg.

Maar er zijn ook andere factoren die het grote boek kunnen beschadigen. Bijvoorbeeld voeding of stress. Als epigenetisch therapeut zoek ik naar die factoren en probeer de schade te beperken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat bij je geboorte jouw boek al een paar verkeerde bladzijden met spelfouten bevatte. Hier kun je niks aan veranderen, het recept is wat het is. Maar je kunt daardoor wel allerlei klachten krijgen, of gevoelig zijn voor bepaalde erfelijke aandoeningen. Dan kan het heel praktisch zijn je DNA in kaart te brengen zodat je weet waar je zwakke plekken zitten in jouw systeem.

DNA onderzoek gebeurt bij een particulier gespecialiseerd laboratorium. Je doet de afname gewoon thuis: met een speciaal wattenstaafje neem je wat wangslijmvlies af en stuurt deze in de speciale envelop retour. De uitslag volgt na enkele weken.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met mij op

Nije Wij
Lemsterweg 30A
8313 RC Rutten
E: info@nijewij.nl

M: +31 613602181

KvK: 70459533