0613602181 info@nijewij.nl

Orthomoleculaire therapie

Terug naar de puzzel

Beschouw jezelf als een enorme puzzel van minimaal 10.000 stukjes. Als je begint te puzzelen begin je meestal met de hoekjes en daarna doe je de kantjes, dat is je genetische start. Pas als het frame compleet is ga je de middenstukjes sorteren en de puzzel in elkaar zetten. Maar wat nou als er stukjes verkeerd zitten? Of je hebt de verkeerde stukjes gekregen? Of je mist stukjes? Of je stukjes zijn kapot?Ik ga samen met jou de puzzel bekijken, de delen die niet goed zitten losmaken, opnieuw bekijken en proberen goed neer te leggen.

Orthomoleculaire therapie betekent dat ik de ontbrekende puzzelstukjes ga toevoegen in de vorm van supplementen of kruiden. Dat doe ik op maat, want als iets niet tekort is moet je het ook niet in hoge doses toevoegen (zoals vaak het beeld is van orthomoleculaire suppletie), dat kan namelijk totaal averechts werken. Als ik denk dat een bepaalde vitamine of mineraal tekort is zal ik dat eventueel laten testen via bloed of urine onderzoek. Dit kan soms via de huisarts, of ik vraag het aan bij een gespecialiseerd lab. Een optimale hoeveelheid verschilt per persoon, maatwerk dus!

Feit is dat onze huidige voeding qua nutriënten (voedingsstoffen) niet meer zo rijk is. Dat komt onder andere doordat onze bodem uitgeput raakt en veel groente en fruit in hoog tempo in kassen wordt gekweekt (denk maar aan de grote aardbeien die van binnen helemaal hol zijn). Dus ook al eet je nog zo gezond, onze huidige voeding is niet toereikend, vrijwel iedereen heeft behoefte aan iets extra.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met mij op

Nije Wij
Lemsterweg 30A
8313 RC Rutten
E: info@nijewij.nl

M: +31 613602181

KvK: 70459533