0613602181 info@nijewij.nl

Over mij en mijn praktijk

Mag ik mezelf even voorstellen?

Mijn naam is Roelie. Geboren en getogen in Lemmer maar vanaf mijn 18de over de Friese grens getrokken en nu woonachtig in Rutten.

Van beroep ben ik:

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Cold Case Therapeut en vooral: Puzzelaar.

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam. Het is  fantastisch om te zien hoe alles in elkaar past, hoe het lichaam zichzelf heeft geëvolueerd en geperfectioneerd en voor elk probleem een of meerdere oplossingen heeft gevonden.

Vanuit dat besef zie ik elke ziekte, elke aandoening en elke klacht dan ook als een oplossing van het lichaam voor een probleem.

Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik een aantal opleidingen gedaan in verschillende richtingen,ben ik moeder geworden en uiteindelijk ben ik via een heleboel omwegen beland in de huisdierensector.

Ruim 8 jaar ben ik bedrijfsleidster en voedingsdeskundige geweest in een dierenspeciaalzaak en heb in die tijd heel veel opleidingen op het gebied van dieren en diervoeding gevolgd. Diervoeding was en is in mijn beleving zowel de oorzaak als de oplossing voor veel gezondheidsproblemen bij onze huisdieren.

Nadat ik zelf slachtoffer werd van een aantal gezondheidsproblemen en uiteindelijk met een burn out thuis kwam te zitten groeide bij mij het besef dat ik ook eens kritisch naar mijn eigen voeding en levensstijl moest kijken.

Het mooie aan een burn out is dat je gedwongen wordt je leven te veranderen, je moet een nieuwe weg kiezen en dus besloot ik mijn baan op te zeggen en opnieuw te gaan studeren zodat ik me nu kon gaan richten op de gezondheid van mensen in plaats van dieren. Ik ben nu tenslotte ook ervaringsdeskundige en zag in dat die burn out er niet van de een op de andere dag was, maar dat er vaak sprake is van een cascade.

Lang verhaal kort: ik ben nu afgestudeerd als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Het klinkt prachtig maar het komt er eigenlijk op neer dat ik een beetje een idee heb van hoe al die processen in het lichaam verlopen en elkaar beïnvloeden en dat ik een beetje een idee heb van hoe we daar invloed op kunnen uitoefenen. Ik zeg met opzet ‘een beetje’ want het menselijk lichaam is ongelooflijk complex!

En ik leer elke dag nog bij, de wetenschappelijke inzichten veranderen regelmatig en ieder mens is uniek dus ook van iedere persoonlijke ervaring leer ik.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met mij op

Nije Wij
Lemsterweg 30A
8313 RC Rutten
E: info@nijewij.nl

M: +31 613602181

KvK: 70459533