0613602181 info@nijewij.nl

Praktijk

Naam praktijk РNijeWij

Iedereen volgt in zijn/haar leven een pad. Dat pad, die weg brengt je ergens. Op een of andere manier heeft jouw pad je nu naar mij geleid, naar deze website. Hoe en waarom maakt eigenlijk niet uit, maar iets op jouw pad gaat niet helemaal lekker. Wij gaan samen op zoek naar de obstakels op jouw pad en hoe jij deze kunt tackelen of vermijden. Of we kiezen een heel nieuw pad. Hoe we het ook doen, WIJ gaan op zoek naar een NIJE wei oftewel een nieuwe manier van…eten, bewegen, leven? Wat nodig is om je weer goed te voelen en wat bij jou past, ik lever maatwerk!

Wat doe ik?

Het menselijk lichaam is fantastisch. Het is uniek, zit ingenieus in elkaar en heeft een fantastisch vermogen om zelf problemen op te lossen.

Zoals ik al zei, ik ben puzzelaar. Ik wil samen met jou de puzzel van jouw gezondheid gaan maken.

Beschouw jezelf als een enorme puzzel van minimaal 10.000 stukjes. Als je begint te puzzelen begin je meestal met de hoekjes en daarna doe je de kantjes, dat is je genetische start. Pas als het frame compleet is ga je de middenstukjes sorteren en de puzzel in elkaar zetten.

Maar wat nou als er stukjes verkeerd zitten? Of je hebt de verkeerde stukjes gekregen? Of je mist stukjes? Of je stukjes zijn kapot?

Ik ga samen met jou de puzzel bekijken, de delen die niet goed zitten losmaken, opnieuw bekijken en proberen goed neer te leggen.

Niet iedereen bestaat uit een prachtige mooie perfecte puzzel met een glanzende afbeelding en waarvan alle stukjes zo perfect passen dat je het zo zou kunnen inlijsten. Sterker nog, bij de meesten van ons is het eindresultaat niet geschikt om aan de muur te hangen. Maar het is wel jouw puzzel en je zult het er mee moeten doen. Waar het om gaat is dat wij samen de puzzel zo goed mogelijk in elkaar zetten en wat jij daarvoor moet doen is mij zoveel mogelijk puzzelstukjes geven!

Een voorbeeld:

Je krijgt wat vaker hoofdpijn. Het gebeurt steeds vaker dat je hoofdpijn hebt en het wordt ook steeds heftiger. Uiteindelijk ga je naar de huisarts en krijg je te horen dat het (letterlijk) tussen je oren zit, je moet het gewoon wat rustiger aandoen,je hebt stress en daardoor spanningshoofdpijn. Dus stress vermijden, een pijnstiller slikken en alles komt goed.

Vaak wel.

Maar wat als dat voor jou niet zo is?

Wat als je steeds meer van die vage klachten krijgt? Behalve wat vaker hoofdpijn heb je ook zo’n vage pijn in je schouder en je buik, af en toe heb je diarree en na het eten ben je wel wat opgeblazen. En moe…maar tegenwoordig is iedereen moe toch? En heeft wel eens huiduitslag, pukkeltjes hier of daar, beetje jeuk. En zo nog een hele waslijst van klachten, allemaal van die vage klachten die net niet erg genoeg zijn om je echt zorgen te maken, het zal allemaal wel meevallen toch? Zo sukkel je maanden, zelfs jaren door….tussendoor wat vaker verkouden, een griepje….je bent niet doodziek, ook niet kerngezond. En uiteindelijk wordt die middenweg het nieuwe normale gezond voor jou.

Tot je ineens echt in elkaar klapt. Alles doet pijn, je bent doodop en je kunt gewoon niet meer, zowel lichamelijk als geestelijk.

De huisarts geeft je de diagnose burn out of stuurt je door naar een specialist en vervolgens blijk je fibromylgie, ME of CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) te hebben. En als ze het niet weten krijg je de diagnose SOLK. Somatisch Onbegrepen Lichamelijke Klachten. Dat is artsentaal voor ‘ik heb werkelijk geen idee wat er met jou aan de hand is’. Of het zit allemaal tussen je oren. Je moet je niet aanstellen, gewoon wat rustiger aan doen. Stress vermijden. Misschien nog wat kilo’s afvallen. Gezond eten volgens de schijf van vijf.

En daar zit je dan. Je luistert naar je arts(en), doet je best maar het gaat gewoon niet beter. Je omgeving snapt het niet want er is niks aan je te zien en je voelt je onbegrepen en gaat aan jezelf twijfelen. Voelt je ellendig, onbegrepen, alleen, schuldig. Wat is er aan de hand?

Daar kom ik in beeld.

Er heeft zich een cascade afgespeeld en ik ga jou helpen die cascade in beeld te krijgen en flink wat treden op de cascade terug te zetten. Misschien zelfs wel terug naar het beginpunt.

Praktijk NijeWij
Lemsterweg 30A
8313 RC  Rutten
info@nijewij.nl

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met mij op

Nije Wij
Lemsterweg 30A
8313 RC Rutten
E: info@nijewij.nl

M: +31 613602181

KvK: 70459533